Historia - Norwichterriers

När jag fick se S FIN U CH Skarabé vinna BIS på Terrierklubbens utställning i Gävle den 30 maj 1981 sa det klick. Denna lilla hund visade sig med en utstrålning som var fantastisk. Den första tanke som flög genom mitt huvud var att en Norwich skall det någon gång bli. Då det fanns Bearded Collie i familjen var det viktigt att den nya rasen skulle passa in.


INT NORD U CH Cobbys Tiger Tribe född 2/5-86

Det visade det sig att Tigers entré 1986 gick mycket smidigt. Han blev snabbt en i flocken. Och det är ingen tvekan, det är en härlig ras som lätt följer med dom stora på skogspromenader.

Då vi är en utställningsintresserad familj skulle naturligtvis Tiger prova lyckan i ringarna. Hans debut kom på Terrierklubbens utställning i Vasahamnen 1986. Där blev han BIS valp för Birgitta Hasselgren-Ericsson. Vilken start på karriären!

Fler utställningar följde med många trevliga minnen. Dessutom blev han far till ett mindre antal valpar. Hans mest framgångsrika barn torde dock vara INT NORD U CH Raspberry Roy som exporterades till Finland och har haft en fin karriär där. Tyvärr fick jag av olika anledningar aldrig mitt Tiger-barn. Men han är anledningen till mitt fortsatta intresse för rasen.

En mindre uppfödning startade 1997.


Cobby's Farming Pickwickian "Feffie" som valp,
certvinnande som vuxen och mor till min första kull.
Foto:Torsten Widholm